Ooooops

Idag skulle jag få min sadel kollad, jag har ju tyckt att det är något som stör/begränsar Grao i samlingen ett tag. Jag ville vara säker på att det inte var sadeln och eventuellt justera den lite.

Tyvärr konstaterade vi snabbt att ja, sadeln begränsar honom, men inte som jag trodde genom att vara trång fram utan genom att trycka bak. Jag fick prova några andra sadlar och kände en tydlig skillnad när ländryggen inte fick tryck på sig. Min gissning är att han under de senaste månadernas arbete med mer samling har musklat sig i ländryggen, just där sadeln slutar, och det är därför den trycker där nu. Jag upplevde inte alls att det var så här för ett tag sedan, men det har förstås kommit smygande.

Så jag råkade beställa en ny sadel, en Amerigo dressage HC Pinerolo. Modellen är tydligen helt jätteny. Sadeln jag provade var inte perfekt för mig, men med en helt måttad sadel ska det också lösas förstås. Framför allt är det knästöden som var för stora, ett vanligt problem för mig. Det är ju lätt åtgärdat när man köper ny sadel, och jag beställde dessutom såna knästöd som man sätter med kardborre, så de är lätta att både flytta och byta ut.

Nu måste jag bara hitta en vettig lösning i åtta veckor, tills den nya sadeln kommer. Och förstås sälja min fina Erreplus Adelinde.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *