Lyckad shoppingutflykt

wp-1474746270282.jpg

Idag gjorde vi en heldagsutflykt till mina föräldrar Båstad och passade på att besöka den lilla men relativt välsorterade butiken Rider Sport. Det var framför allt deras bra utbud av bett vi var nyfikna på. Jag var ute efter ett relativt smalt, kort men ändå tungt tvådelat bett till Grao. Det blev ett Sprenger Novocontact 115 mm. Även Xipo ska få prova det här bettet, de har ju samma storlek.

Ulrik upptäckte även att de hade vardagsridstövlar som såg riktigt vettiga ut och till bra pris. Jag har ju alltid 38 i skor, och tyvärr fanns inte den storleken med vida skaft, som jag behöver. Men jag bestämde mig för att prova ett par 39 för att se hur de var – och till min förvåning passade de! Jag har ju hittills ridit med hårda lösa skaft till vardags för att inte slita på mina fina Königs, men nu kan jag lyxa med ridstövlar varje dag. De här är dessutom mjukare i skaften och därför helt ok att gå omkring med, även om jag inte går några längre stunder i stövlar.

wp-1474746179207.jpg

Utöver det blev det ett regntäcke på rea. Vi har några krav på våra täcken – de ska inte ha hals och de ska ha ett yttertyg med minst 1200 DEN tjocklek. Här hittade vi ett fint regntäcke i 1600 DEN i 135  – Xipos storlek som troligtvis även passar Grao.

wp-1474746206487.jpg

Grao har för övrigt inte haft täcke på sig innan han kom till oss. Jag har nu testat att lägga ett tunt stalltäcke på honom och det har gått bra. Med den tunna päls som han har blir det nog skönt med täcke i skånskt höst- och vinterklimat.

2 kommentarer

  1. Great minds think alike 😉 köpte på mig ett exakt likadant bett idag. Verkar trevligt; tungt som du skriver, och med lite större anläggningsyta (milt) utan att bli tjockt. Fick även med mig ett Stübben golden wings (tredelat) hem. Ska bli spännande att höra vad du tycker om ditt novocontact. Jag ska prova mitt idag, men det är hästens livs första uteritt, så jag tänker att recensionen får vänta till ett pass där hon kan ha fokus på att hon öht har något i munnen 😉 säkerhetsväst på idag!

    1. Det riktigt roliga i detta är att Stubbens tredelade golden wings var extremt nära att få följa med oss hem också! Ett bett som ser trevligt ut, och jag gillade särskilt att droppen i mitten är så liten och nätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *