Magiskt

Med en hårfager lusitano har jag flera gånger konstaterat att hästens hylla med hårvårdsprodukter är både mer omfattande och mer exklusiv än min egen. Jag har ju varit väldigt nöjd med mina två favoritprodukter – Carr&Day&Martins pälsglansspray och Leovets Riders magic. Men alltid när någon frågar om bra produkter för man och svans är det ett gäng som svarar att Cowboy magic är det absolut bästa som finns. Häromdagen var jag på Megs i Svedala. När jag såg att de hade Cowboy magic bestämde jag mig för att testa. Jag pratade lite med en av tjejerna som jobbar i butiken som också rekommenderade den och gav mig några tips. Hon sa att den är drygast på nytvättad man eller svans, men funkar bra även på smutsig – men då går det åt lite mer. Hon tipsade mig också om att gnugga in gelen och sen låta den sitta ett tag innan jag borstar ur.

Idag har jag testat. Jag tvättade svansen och hade i en klick i blöt men ren svans. Manen lät jag vara som den var – hyfsat nyrullad – och hällde i gel där med. Jag väntade en stund, ganska exakt så lång som det tog att borsta bort all lera från kroppen. Resultatet blev jättebra! Svansen var hur lätt som helst att borsta igenom, och även manen funkade bra även om jag fick öka på mängden där lite. När jag sedan red flög manen som i timotej-reklamen. Den referensen är antagligen så gammal att den inte går att googla, men ni som minns 70-talet vet nog vad jag menar.

Sen är ju frågan jag måste undersöka – slår Cowboy magic Riders magic? Till utseende, funktion och konsistens är de ganska lika. Priset är också rätt lika, men det är betydligt mer i en flaska Riders magic än i en tub Cowboy magic känns det som. Jag måste först se hur länge effekten sitter i. Sen får jag göra exakt samma procedur med Riders magic och se hur resultatet blir och hur det står sig i en jämförelse. Jag återkommer alltså troligen i frågan framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *