Påskvårvärme

Det är påsk, det är varmt och det är grönt. Kan det bli bättre! Igår hade jag åtta duktiga WE-elever på förmiddagen. Därefter åkte vi till Snogeholm och fick en jättehärlig tur i det varma vädret. Bokarna håller precis på att spricka nu, om någon vecka eller två kommer det vara helt magiskt i skogen. Lärkträden är sådär härligt späda och ljusgröna och hästarna var jätteduktiga. Grao visade att han kunde gå både först och sist i alla gångarter och han bockade bara några få gånger. Vi såg mycket hjortar också, några på riktigt nära håll.

Idag red vi på ridbanan på morgonen – jätteduktiga hästar där med! Efter en smaskig påskbrunsch tog vi itu med lite gårdsjobb. Nu var det så varmt att jag kunde jobba i bara linne till mina arbetsbyxor. Jag tog bort staketet som delar av vår skogshage i en vinterdel och en sommardel. Nu får hästarna gå på alltihopa. Amelia och Xipo gick i hagen när jag gjorde det – de tyckte det var spännande och intressant även om de hade lite svårt att lita på att jag verkligen tagit bort tråden.

Det syns verkligen tydligt var staketet har stått! Men framåt sommaren brukar det vara nästan lika grönt även i vinterdelen.

Jag tog även ut alla blommor som övervintrat i sadelkammaren. Det är änglatrumpeter, fuchsior och pelargoner. Sen planterade jag några rankor av blåregn som jag hämtade hos en vän förra helgen. Jag hoppas de tar sig bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *