Djungeljobb

Härom helgen när vi röjde runt staketet i skogsdelen av vår hage lämnade vi det sista eftersom vi jobbat många timmar och det såg lite lätt jobbigt ut en sträcka. Nu kan jag avslöja att: Det var det. Nästan 30 meter av vildvuxna björnbärssnår hade vuxit över staketet.

Att vi lyckats hålla över 4000 volt i tråden trots detta är ju helt otroligt, men så har det faktiskt varit. Men nu skulle detta lösas. Med facit i hand hade nog en röjsåg varit en bra grej, men jag fixade det med grensax och såg och en hel del svett och rivsår. Den trogna fyrhjulingen hjälpte mig i alla fall att bära ner grejerna.

Till sist lyckades jag röja en korridor med en dryg meters bredd hela vägen. Jag fick såga ner ett par träd, klippa mängder med grenar och så alla dessa björnbärsrankor. Normalt kollar jag ju vilken gren som ska bort och kapar den så långt ner som möjligt. Här gick inte det, utan jag fick klippa mig fram bit för bit, stycke för stycke.

Inne i de snåriga sträckorna använder jag trampstolpar, det är inte jättelånga sträckor och risken att hästarna ens går in där tror jag är minimal.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *