Hösilage-crossfit

Morgonen rivstartade med ett lass hösilage från bästa foderleverantören Katslösa Agro. 

Jag är så glad att ha en så bra leverantör, på de drygt fyra år vi bott här har vi inte haft ett enda dåligt strå grovfoder. Det finns inget som ens varit i närheten av dåligt. Dessutom är de suveränt trevliga och har bra service. På våren säger jag vilka värden jag vill ha ungefär, och sen ser de helt enkelt till att få in grovfoder med så bra värden (jag vill ju ha höga värden).

Vi lägger varje bal på en pall så de går att flytta runt. För varje gång blir jag bättre och bättre på att stuva dem, och nu hittade jag ett nytt sätt som troligen gör att jag kan få in 16 balar istället för 14. Det är bra, för 2×14 är knappt att det räcker en säsong för oss. 2×16 däremot kan jag känna mig lugn på. Alla som har hästar vet nog hur skönt det är att stå och räkna på balar och kilo och hästar och komma fram till att det kommer räcka för säsongen! Stuvandet är intensivt, det kräver en del styrka, och samtidigt är det bra att vara skicklig med pallyftaren – ju bättre precision, desto mindre plats tar balarna. Dessutom måste hjärnan vara med, eftersom balarna inte får placeras så du inte kan manövrera in nästa. Det är ett bra träningspass för både hjärna, styrka och kondition!

Den här gången fanns det tyvärr bara 10 kvar av det parti vi köpt av hela vintern, så vi tog dem, så får vi se framåt slutet av mars vad vi ska ha på sluttampen. Har gräset kommit igång bra kan jag ju ta ett med mindre protein, och om det kommit igång väldigt bra kanske det är bättre med småbalar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *