Vinnare i en kategori i alla fall

Idag har Grao och jag varit i Ystad och ridit en Pay&Ride. Uppladdningen har väl kanske inte varit den bästa – det har varit en vecka med mycket jobb och farande för matte och därtill dåliga förhållanden på ridbanan. Vi kan säga att vi vilade oss i form.

Den här gången fick vi inga poäng, utan bara muntliga och skriftliga kommentarer.  Min känsla var att traven och skritten var betydligt bättre än förra gången. Jag kunde länga ut formen lite mer och det fanns passager som inte var tokspända i alla fall. Halterna var jag också nöjd med, han klev in fint och stod helt still tills jag bad honom gå framåt. I första galoppen fattade han korsgalopp, i den andra var han bara pigg och stark – men domaren kommenterade ändå att han har en fantastiskt fin galopp när det funkar. Hon gillade även serpentinen som hon tycker var mjuk och hon sa att hon tyckte att jag gav honom bra förutsättningar genom programmet.

På det hela taget är jag mycket nöjd med dagen. Han var visserligen väldigt spänd när jag skulle sitta upp och var lite jobbigt hoppig emellanåt, men mycket har gått åt rätt håll. Sist var ju även lastningen ett bekymmer, det var det definitivt inte idag.

Jag passade även på att testa ny frisyr, mer om det i morgon. Men det gjorde att jag åtminstone var överlägsen segrare i kategorin Störst knoppar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *