Det finns hopp

Grao och jag har inte börjat hoppa än, vi har nöjt oss med att galoppera över bommar på marken. Jag valde istället att låta stuntpiloten Sabrina Söderberg ta de första sprången. Det är mycket bättre att ha en skicklig och van hoppryttare på ryggen första gångerna.

Grao tyckte det var lite mysko att matte stod kvar på marken och någon annan hoppade upp. Bara det att ha ny ryttare är ju rätt ovant för honom, och nu skulle han ut på en bana där han aldrig varit – och där det stod massor med hinder. Sabrina lotsade honom lugnt runt och lät honom ta tid på sig. Inget stress, bara lugnt och bygga förtroende. Efter en stund tyckte Grao det var ok att gå förbi även de konstiga fälttävlanshindren som stod på banan och de kände lite på varandra i alla gångarter. När de väl kommit dit gick allt ganska snabbt. De började med att ta sig över lite bommar i en hög på marken.

När de gjort det några gånger från båda hållen lade vi upp ena änden på en bom

Och slutligen kom båda ändarna upp:

Jag tycker det är väldigt bra jobbat på en halvtimme faktiskt! Sabrina är en fantastisk ryttare, mjuk och lyhörd för hästen och klarar snabbt av att läsa av vad individen behöver för att klara uppgiften. Grao fick förstås några kråkhopp över och gick av lite stort någon gång, men hon sitter bara där och följer med på ett mjukt och trevligt sätt. Jag är så nöjd med dagens utflykt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *