Trassel i fordonsparken

Förra veckan hade vi ju trassel med elkopplingen mellan bil och släp. Nu är det fixat, men då dök nästa sak upp. Det blev väldigt trögt att växla fyrhjulingen. När vi köpte fyrhjulingen valde vi en Polaris eftersom vi hade en bra verkstad som kunde serva dem på hyfsat avstånd. Sen flyttade vi 40 mil.

Här verkar inte Polaris vara det vanligaste märket, och när vi skulle serva den förra året hittade jag ingen verkstad närmare än Billesholm. Det är lite problematiskt, eftersom den dessutom råkar vara några centimeter för lång för vårt släp. Då löste vi det genom att köra den till samma företags lokaler i Svedala, med lånat släp. De körde den sedan vidare med transport till Billesholm. Vi var alltså av med den rätt länge, och det var inte helt okomplicerat.

Nu kollade jag lite och upptäckte att samma företag har en verkstad i Tomelilla – och de kunde göra service där! Med lite tur skulle jag alltså kunna hyra ett släp en dag och få den fixad över dagen.  Sagt och gjort, jag åkte för att hyra ett släp. Det enda som de hade inne som funkade var ett jättestort bilsläp – men efter att de konstaterat att jag hade BE och faktiskt fick köra det fick jag hyra det för samma pris som ett mindre. Snällt!

Väl hemma lyckades jag lista ut hur jag tippade släpet, få i en växel för att köra upp och sedan få i parkeringsläge igen och lista ut hur jag trär spännbanden. Jag använder spännband för sällan, jag kommer aldrig ihåg hur man gör!

Tyvärr lyckades verkstaden inte laga fyrhjulingen över dagen, så jag fick åka hem med tomt släp. Dagen efter var de snälla och lånade ut ett släp till mig, så jag inte behövde hyra en gång till. Det innebar förstås att jag fick åka tillbaka med det också, så det blev en vända till Tomelilla idag med. Men nu kan vi sladda igen! Man är aldrig sysslolös med gård.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *