Spetta och vattna

För ett tag sedan fixade vi ju underlaget i våra vinterhagar. För att maskinerna skulle kunna komma in var vi tvungna att dra upp några stolpar som satt i hårdgjord mark. När lastmaskinen skulle trycka ner nya gick det inte, de knäcktes. Därför har vi under en tid jobbat med en bra men tidskrävande teknik – vi spettar så långt det går och fyller hålet med vatten. Sen fyller vi det igen och igen ett antal gånger och spettar lite mer och fortsätter vattna.

Efter ett tag hade vi riktigt bra hål och det gick bra att få ner stolparna. Det gjorde att vi idag kunde dra tillbaka staketet som det ska vara och hästarna kunde gå ut på den bit som blivit bortstängslad. Den bit som det är gräs på hade hunnit växa sig rejält hög, så de fick en kalaslunch.

Vi har några stolpar i vinterhagen som sitter dåligt, nu är nästa projekt att spetta och vattna där med, så vi kan fixa den.

Jag tog även ett tag med de stora rosorna på innergården. De behövde bindas upp innan de tog över hela gården. Det var sticksigt och rivigt och rätt bökigt, och jag gjorda av med precis all bindtråd jag hade. Eventuellt får jag ta ytterligare någon tråd när jag köpt mer, men nu hänger de i alla fall inte ner. Tyvärr innebär det att man istället ser allt ogräs i rabatten under. Fördelen är att det i alla fall går att komma åt att rensa där nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *