Så 2017 – eller?

Jag har ju tidigare skrivit om Dagen plast och att de i våras gick ut med en sms-tjänst för påminnelser. Det hela lät ju bra på många sätt, men nej.

Påminnelsen är alltså inte ”i morgon (eller om ett par dagar) samlar vi in plast i din kommun”. Nej, det är ett gemensamt sms som går ut till alla: ”Glöm inte att titta på vår hemsida för att se när vi har insamling hos dig” Men tack för hjälpen, svepretur! Jag har faktiskt inte jättestor nytta att ni talar om för mig det jag redan vet, att tiderna står på hemsidan. I vår kommun var det ungefär 5 veckor kvar till dagen plast när jag fick sms-et. I många andra kommuner var det runt två månader. Det kallar jag inte en påminnelse!

Det känns verkligen inte som om den moderna teknik som faktiskt finns år 2017 används särskilt väl. Till detta kommer ju det faktum att det i min kommun bara finns ett enda tillfälle under hösten att lämna plast. Det är en måndag mellan 8 och 14. Det är alltså inte alls anpassat för oss som inte är heltidslantbrukare. Och reglerna är ju samma för oss som för lantbrukarna – plasten får inte lämnas på återvinningsstationen, trots att vi inte har några industriella mängder. I vårt fall handlar det om ca 25 rullar om året.

Dessutom missade jag vårens insamling – eftersom jag naivt nog förlitade mig på att jag skulle få ett sms när det var dags. Jag trodde helt enkelt att svepretur tagit ett litet steg in på 2000-talet, men ack så fel jag hade.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *