Rent stall

Idag har vi äntligen tvättat stallet, vi har bland annat väntat på att svalorna som byggt bo där skulle vara utflugna. Själva tvättandet är det lilla jobbet, allt annat tar mest tid. Vi röjde ur våra täckeshyllor helt bland annat. Några täcken tvättade vi dessutom av med högtryckstvätten, resten gick vi igenom och packade ett och ett i vacuumpåsar. Flera av påsarna hade punka, men jag tycker inte det spelar så stor roll, det är praktiskt att ha täckena ett och ett i påsar bara. Tyvärr hittade vi ett musbo i två stalltäcken också, de var bara att kassera. Jag tror vi får se till att det finns en bra sovplats för katterna i täckeshyllan framöver.

Vi valde att spara bäddarna, de har blivit riktigt bra och det känns synd att slänga ut dem. Dessutom sparar det ju en hel del strö ett sånt här år när det finns stor risk att det blir brist. Vi grävde bara bort bädden utmed kanterna, för att komma åt och göra rent ordentligt.

Det är verkligen skönt att vi valt plastplank och plastskivor på ytterväggarna – stallet är mycket mer lättvättat än tidigare stall vi haft.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *