Rent i hörnen

Här fortsätter arbetet med att göra kanterna på ridbanan fina. Idag valde jag dessutom att attackera ett av hörnen på ridbanan. Vi kommer ju inte ända ut med sladden, och därför blir det en del ogräs i hörnen. Det är rätt länge sedan vi gjorde något åt det nu, så det såg inte så kul ut. Jag attackerade det värsta hörnet, bäst att börja där.

Det tog några timmars arbete på knä. Sixten hjälpte mig ett tag, gräva i ridbanan är han ju faktiskt rätt bra på. Men han klarar inte av att göra samma sak mer än några minuter i sträck, så det här var alldeles för långtråkigt för honom. Men nu ser det i alla fall ut så här:

Nu är det bara tre hörn kvar. Varför har ingen uppfunnit ridbanor med avrundade hörn? Jag inser dessutom när jag ser bilden överst att det ser ut som om vi inte rider ut i hörnen alls. Det gör vi. Faktiskt!

Jag var även iväg till plantskolan för att köpa lite nya blommor till trappen. Penséerna börjar se lite tråkiga ut, och de som stod i de fem krukorna på ingången på gaveln har någon varit och ätit alla blommor på. Jag vet inte om harar kan göra sånt? Vi har ju inte jättemycket rådjur eller hjortar här. Vid såna här tillfällen är vår gödselstack guld värd, där finns jättefin, näringsrik och väl bränd gödsel som det bara är att hämta.

Det blev röda knölbegonior på trappen. Dessutom köpte jag några rosa snöflingor och surfinior som jag planterade i krukor som står på innergården. Jag hade även en del pelargonsticklingar som jag ännu inte hade planterat, så de fick också åka med nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *