Ibland går det fort

Jag har länge funderat på en bra plats att odla lite sparris på, men inte fått någon riktigt bra idé. Men igår eftermiddag stod jag på sydsidan av vår gård och funderade lite. Vi har ett område precis öster om växthuset som är ca 5×8 meter där det finns en massa bärbuskar. Jag skulle göra en krusbärskaka och plockade en halvliter. Jag tittade mig omkring och tänkte på att att området inte ser så kul ut, och vinbären hinner jag för övrigt aldrig göra särskilt mycket med.

Jag kanske skulle göra något åt området? Försöka rensa upp lite? Eller förresten, det här är ju ett utmärkt söderläge. Här skulle jag kunna odla annat, som jag blir bättre på att ta tillvara?

Tanken grodde och jag fick en idé. Jag lade ut en annons om att bärbuskar skänkes mot avhämtning. Det tog bara fem minuter så hade jag första svaret, och inom ett par timmar hade redan två personer varit här och grävt upp buskar. En tredje kom idag, och där gick det tyvärr lite väl fort. Krusbärsbusken som jag uttryckligen sagt att jag vill ha kvar, och som inte står i det här området, åkte med också… Lite retligt, de bären är väldigt goda, och jag hade precis hittat ett jättegott recept på krusbärstoscakaka, men gjort är gjort. Dessutom gick min spade av.

Men trots lite förluster är ändå resultatet bra. Det finns fortfarande några buskar kvar, men troligen ryker de imorgon. Sen har jag en yta som ska snyggas till och fixas, därefter kan jag börja från början där. Jag kommer troligen sätta mer hallon mot väggen. Sen blir det sparris och kanske ett jordgubbsland i upphöjda bäddar. Resten blir gräs, och eftersom jag planerar det från början kommer jag se till att det går lätt att komma fram med gräsklipparen överallt. Rabarbern har blivit rätt tilltufsad, så jag får se om den överlever eller behöver förnyas. Och så får jag fundera på om jag ska sätta en ny krusbärsbuske då.

Tyvärr är det en del eternit på taken och gavlarna åt det här hållet. Jag funderar på om det skulle funka att måla på gammal eternit? Varför är semestern slut nu, när jag precis fått upp ångan?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *