Drama

Dagen började dramatiskt – en bil körde av vägen och in i vår hästhage och tog med sig en rejäl bit av staketet. Tack och lov klarade sig föraren bra, jag har träffat henne nu i eftermiddag och även om hon är mörbultad så är hon fri från allvarligare skador.

Men för oss uppstod en del praktiska saker som behövde fixas. Akutast förstås var att fånga hästarna och flytta dem till en hel hage, för att sedan ta in dem i stallet. Sedan kom räddningstjänst, polis och till sist bärgare till platsen. Jag fick uppgifter till bilägarens försäkringsbolag för att få klartecken till att få hagen fixad så fort som möjligt. Sen följde en del rundringning, fanns det någon som kunde fixa hagen helst direkt? Även om vi har ytterligare en beteshage och en rasthage är problemet att elen till dem kommer från den trasiga hagen. Efter tips från försäkringsbolaget hamnade jag hos Farmartjänst Österlen, som i sin tur ringde runt och lyckades hitta två män som höll på med ett jobb några kilometer bort. De åkte över till oss mer eller mindre på en gång. Jag hade en del staketmaterial hemma, och fick åka och köpa det som saknades. Jag fick även tag på en granne som kunde komma över med ett par skopor matjord. Det gick helt enkelt inte att få upp allt glassplitter, så vi täckte över det med jord istället.

Jag är så glad att vi lyckades få allt fixat så fort, och att vi slapp göra alltför mycket tillfälliga lösningar. Och extra glad blev jag förstås när kvinnan som körde bilen kom förbi och jag såg att hon stod på benen. Det känns ju rätt kluvet och lite jobbigt att bekymra sig om praktiska saker som staket när det skett en olycka.

Nu ska jag bara lista ut vem som kan laga en trasig dräneringsbrunn också. Men den är ju inte lika akut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *