Heja Strömsholm

Tidigt imorse satte jag mig i bilen och körde de drygt sju timmarna till Strömsholm. Jag har ju tidigare bott och jobbat på Strömsholm men inte varit där på mycket länge, och det var ett kärt återseende. Tyvärr laddade min telefon ur så jag har inga bilder att bjuda på. Men hur mycket jag än gillar sydkusten och Österlen måste jag nog erkänna att Strömsholm är ett av de vackraste ställena i Sverige.

Jag började med att äta lunch på Markan. Jag köpte även med mig mitt absoluta favoritbakverk därifrån – deras berömda blåbärsmunk. Fast nu har de börjat kalla den ”hästläpp”, och jag kan absolut se fyndigheten i det namnet. Men för mig är det en blåbärsmunk. Och den är tusan så god!

Det är som sagt många år sedan jag var på Strömsholm, och därmed även på tävlingar här. Strömsholm har alltid varit en bra tävlingsarrangör, och mycket har dessutom utvecklats till det bättre. En bra sak som jag vill berömma dem för är att de har en stor variation på matentreprenörer på området. Det finns både fasta restauranger, såna som har öppet även när det inte är tävling, och tillfälliga – och en mängd olika foodtrucks. Nu valde ju jag att äta på Markan, mycket av nostalgiska skäl, men det fanns en hel del mat som jag såg och tänkte att det hade jag ju faktiskt också kunnat äta.

Två andra bra saker var det sponsorn Folksam som stod bakom. Den första var en vagn med små förvaringsskåp med fasta laddkablar för telefoner. Där kunde du alltså lägga din telefon i ett skåp och låsa in den under tiden som den laddade. Tyvärr upptäckte jag detta ganska sent, annars hade det funnits bilder till det här blogginlägget också.

Det andra var deras shuttleservice mellan slottsområdet och stall/ridskoleområdet. Det är långa sträckor att gå, och mycket skönt att bara kunna ställa sig vid en hållplats och ta en gratis shuttle. Jag utnyttjade dessutom det för att parkera bra, gratis och i skugga. (och en bonusbra grej, med vinkning till Falsterbo – det gick att betala med swish på betalparkeringen vid tävlingsområdet)

Edit:
Jag glömde ju ytterligare en jättebra sak! Runt om på området fanns det vattentankar med dricksvatten som Hallstahammar kommun hade ställt upp. Toppenbra när det är 30 grader varmt och solen gassar, och en snygg gest från kommunen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *