Förvirring i Falsterbo

Igår passade vi på att åka en sväng till Falsterbo. Först missade vi Ironman H, som vann fyraårsklassen i dressyr med stor marginal, fina 86% före tvåan på 80,9%. Vi kom helt enkelt iväg lite för sent… Det var i alla fall roligt att höra att han blev så högt bedömd och fick så fina omdömen. Vi ser verkligen fram emot att få ett föl efter honom nästa år, om allt går bra.

Sen traskade vi runt lite och småshoppade lite i regnet. Jag träffade färre vänner än vanligt, undrar om det beror på att jag hade keps ner över ögonen och inte såg något och inte var särskilt igännkänningsbar?

Vi bestämde oss för att se huntingen från dressyrläktaren. Där kunde vi se upphoppet ur vattnet, en bank och tre hinder på dressyrbanan + ett ut. Det var rivbara hinder och bommarna flög rätt friskt.Vi blev lite förvirrade då speakern annonserade resultatet utan att de rivningarna hade rapporterats in. Det fanns alltså ryttare som ropades ut som felfria på hinder fast vi hade sett två rivningar. Vi gick in på Equipe för att kolla om detta rättades till under tiden, men så skedde inte. Klassen tog slut och prisutdelning förrättades, men felen vi sett var fortfarande inte medräknade.

Jag har försökt hitta några regler till huntingen, men det enda jag kan se är att de skriver att det är hopphinder på stora banan och terränghinder utanför. Jag antar att de alltså räknar de rivbara hindren på dressyrbanan som fasta, och därför inte räknar de rivningarna. Så kan de förstås välja att göra, men det kändes faktiskt lite snopet att sitta och se hinder som ”inte räknades”. Dessutom fanns det ju ryttare som klarade dem bra, och de borde ju haft en fördel av det kan jag tycka. Det hela blev i alla fall väldigt förvirrat. Jag hoppas att ryttarna i alla fall visste vad som gällde!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *