Detaljer

I veckan var Grao och jag hos Paulinda och tränade. Som vanligt fick vi ett bra pass – Grao trivs verkligen bra i Paulindas ridhus och med den ridning Paulinda får fram hos mig. Det här passet ägnade vi åt en del detaljer. Vi fortsatte med att lägga byten på lite mer oväntade ställen. Det är särskilt bytena från vänster till höger som är de svåra i de lägena, de andra bytena brukar ändå funka. Genom att flytta rumpan lite åt höger innan bytet och sen lägga byteshjäpen lite längre fram med vänster skänkel fick vi till det riktigt bra. Vi kunde till och med byta till höger förvänd på spåret och även i slutet av en diagonal på väg ut i vänster varv.

För att jobba med lösgjordheten fick jag även rida galoppöppnor i förvänd galopp i båda varv. Det kändes väldigt effektivt och det är så nyttigt att kunna rida i bibehållen galopp i lite olika ställningar och böjningar.

Galoppen är ju nästan alltid i fokus för oss, men vi jobbade en del med traven också. Det är framför allt skolorna vi passar på att träna – med fokus på att hålla linjen på spåret/lite innanför spåret och att hålla en konstant böjning genom kroppen. Vi jobbade lite med passagen också. Det var ett tag sedan, den är ju rätt bra och inget vi egentligen behöver lägga så mycket tid på just nu. Men även där putsade vi en del på en detalj som jag upplever höjer kvaliteten rätt mycket. Grao vill gärna sätta i framhovarna framför sig, även om han har fin spänst och sväv. Jag fick hjälp att hålla in framhoven lite mot kroppen inför isättningen, se till att han inte sträckte ut tån framåt liksom. Det kändes riktigt bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *