Lyxgarderob

Grao har de senaste vintrarna mest gått i lappade och lagade täcken. Jag har under en längre tid funderat på att köpa ett riktigt bra Rambotäcke åt honom. Jag har läst om modeller och varanter och bestämde mig till sist för ett riktigt lyxpaket: Rambo duo bundle. Det är ett skaltäcke på 50 g och två täcken som man knäpper i som foder. Det ena är på 100 g, det andra är ett svettäcke. I paketet ingår även en löstagbar hals. Dessutom köpte jag till ett foder på 300 gram.

Jag tänker att det finns flera fördelar med det här systemet. En av dem är förstås att det går att variera tjocklek en hel del. En annan är att det är lättare att tvätta täcket ”i delar”. Den tredje fördelen jag föreställer mig är att det borde gå att undvika genomslag. Ni vet när täcket blivit blött ute och man tar av det för att rida – då är det genomblött när man ridit klart även om det varit helt torrt på insidan när man tar av det. När kroppen inte värmer från insidan tränger sig fukten igenom och in och täcket blir genomblött. Genom att i de lägena hänga skalet för sig och fodret för sig bör det inte ske alls.

Dessutom hoppas jag förstås att täcket håller i många år så jag får valuta för pengarna. Nu slänger jag det Rambo original-täcke som jag köpte 1996, så håller det bara hälften så länge så är det rejält prisvärt!

Grao tycket det var lite skumt att prova vinterkläder med undertröja under.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *