Gul bil

Innan Ulrik och jag träffades hade han en gul sportbil. Jag har under åren hört mycket om den, och Ulrik har verkligen saknat sin bil. För någon månad sedan satt jag med en arbetskamrat på lunchen och pratade om sportbilar. Det ledde till att jag fortsatte samtalet med Ulrik och han gjorde en sökning på sportbilar till salu. Han skickar mig en länk på en gul Toyota MR2 som han hittat till salu i Örnsköldsvik.

–Det där är väl en sån som du haft, sa jag.
–Det är den bilen som jag haft, svarade Ulrik.

Nu står den hemma på vår gård 🙂

Det visade sig att bilen inte stod i Örnsköldsvik utan fanns i Stockholm. Dessutom är det tjejen som Ulrik sålde bilen till för 11 år sen som fortfarande är ägare – och som behöver sälja eftersom hon numer bor centralt i Stockholm. Även hon var mycket fäst vid bilen och hon blev glad när hon hörde vem som köpte tillbaka den!

Jag körde hem bilen i veckan som var. Ulrik och några kompisar mötte mig på Hovdala utanför Hässleholm, där vi planerat att titta på beridet bågskytte – mer om det i ett annat inlägg.

Bilen är tvåsitsig och har inget bagageutrymme att tala om. Därbak finns motorn. Bakom stolarna finns några små fack och under det som brukar vara motorhuven finns ett utrymme där det ligger ett litet reservdäck. Jag hade ju lite packning med mig, och även om jag hade försökt minimera den blev det lite trångt när vi var två i bilen. Jag fick helt enkelt ha min ryggsäck i knät. När vi passerar Sjöbo svänger vi in vid Coop för att köpa varsin bit choklad. Inne i affären tänker vi att vi lika gärna kan handla lite mer, det är ju långhelg. Precis när vi betalat och fyllt en papperskasse kommer jag på en sak:
–Var ska vi göra av maten?
Det slutar med att jag får sätta mig på passagerarplatsen och sen får Ulrik lassa på mat + ryggsäck ovanpå mig.

Ulrik körde med sina matchande bilhandskar

Bilen är riktigt kul att köra, även om min start med den inte var så rolig. Det var massor med kristihimmelsfärdstrafik ut ur Stockholm, och jag låg i en timme i gångfart med bland annat stora lastbilar runt mig. Toyotan är riktigt låg, du sitter med i princip raka ben strax över marken, så jag kände mig pytteliten därnere med all jättetrafik omkring mig. Men sen när trafiken lossnat och särskilt när jag kunde köra på lite mindre vägar fick jag uppleva körglädjen – den ligger som ett strykjärn i kurvorna 🙂

Bilen har en hardtop som jag förstås hade på när jag körde från Stockholm, för att få med den hem! Vinterdäcken fick säljaren posta till oss. Nu har vi tagit av hardtopen och ser fram mot en sommar med vind i håret.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *