En bra dag är en spa-dag

Idag har jag haft det jättelyxigt! Jag hade fått ett presentkort på heldagsspa, lunch och behandlingar av Ulrik, och nu kändes det som det var rätt läge att utnyttja det.

Jag turbojobbade ett par timmar på morgonen, och sen åkte jag iväg till Mossbylund, bara några kilometer hemifrån. Jag tänkte att jag skulle köpa en lyxig badtidning på vägen, men tyvärr var utbudet i den lilla affären i det lilla samhället inget vidare, så det blev ingen.

Det visade sig inte vara något problem – på spaavdelningen fanns det massor med tidningar. Jag läste såväl Gods och Gårdar som Residence och Forskning och Framsteg, verkligen lyxigare än att bara välja en! Jag började alltså på med att bada i de båda poolerna, en med varmare vatten, sådär 38 grader, och en med lite kallare, kanske 30. Den varmare var utomhus, liksom den härliga bubbelpoolen. Jag växlade mellan att bada, sitta i bastun och att sitta framför brasan och äta frukt, dricka kaffe och läsa. Det var riktigt slött och härligt! När jag blev sugen gick jag bara ut i caféet med badrock på och åt lunch. Jag valde en god varmrökt lax.

På eftermiddagen hade jag först en stenmassage. Det är en sån där riktigt skön och lyxig massage, som inte går ut så mycket på att fixa musklerna som på att det ska vara skönt och mysigt. Det var det! De 60 grader varma lavastenarna som både läggs på kroppen och används i massagen gör det extra mysigt. Dessutom var det värme underifrån – massagebänken var alltså uppvärmd.

Efter det blev det en ansiktsbehandling, även det på en bänk som var uppvärmd.

Nu är jag varm utifrån och in, och känner mig så i så gott som nyskick. Jag har verkligen slappat, varit ego och haft det  bra – en riktigt lyxig present!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *