Äntligen igång igen

Grovtvättmaskinen har ju varit en välsignelse och jag har använt den flitigt. Men i slutet av sommaren började den helt plötsligt slå till jordfelsbrytaren hela tiden. Jag inledde jakten på en reparatör. Det var inte helt enkelt, första firman jag ringde frågade om saker som fakturaadress och sånt, så jag frågade om de över huvud taget jobbade mot privatpersoner. Det brukade de inte, och det innebar dessutom att de inte hade rutiner för rut-avdrag. Det gjorde ju att reparationen skulle bli rätt dyr, så jag valde att leta vidare. Nästa jag ringde hade inga problem med det, och efter att vi hade åkt bort om varandra i några veckor lyckades vi boka en tid när jag var hemma. Reparatören konstaterade att ett av de tre värmeelementen var trasigt. Han skulle försöka hitta reservdelar och sen höra av sig. Tyvärr var det inte riktigt så enkelt. Han konstaterade efter ett tag att originaldelar gick inte att uppbringa. Men han sa att han skulle vara kreativ och försöka hitta en annan lösning, och han hade några reparatörskompisar som han ville diskutera ärendet med.

Efter ett tag återkom han och sa att han kanske hade en lösning. Den är inte perfekt, den ger en effekt på 2500 W istället för 3000 W som det ska vara, men han trodde skillnaden var tillräckligt liten för att det skulle funka. Det är alltså en lågenergimaskin, normalt ligger de på sådär 7500W.

I torsdags var han här och monterade och testkörde ett tag, och i helgen var det riktiga elddopet. Jag tvättade fem maskiner, dvs alla schabrak som vi inte kunnat tvätta på två månader. Och det har funkat! Jag hoppas verkligen det håller i sig, jag har så saknat möjligheten till grovtvätt. I veckan ska jag nog slänga in mattan i köket, och nu har dessutom täckessäsongen dragit igång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *