Jul-husligt

Igårkväll var jag på julbord med jobbet. Det var mysigt, idrottshallen i Onslunda var riggad och kostenheten hade lagat mat för glatta livet. Vi är ju nästan 800 anställda, så det var uppdelat på två dagar – men mycket folk ändå varje dag.

Innan jag åkte bakade jag saffransknutar och kokade knäck, så Ulrik också skulle kunna ha något gott på kvällen. (Nä, för att jag var sugen.) Jag har köpt en termometer och för första gången använde jag den när jag gjorde knäcken. Enligt de recept jag hittade ska knäck ha en temperatur på 122-125 grader, kola som är hård men lite mjuk i mitten ska ligga på 140-145 grader. Jag kokade knäcken till 130 grader. Jag tycker konsistensen blev perfekt, men jag vill egentligen ha lite mer karamelliserad smak, och då får jag ju ta att de blir lite hårdare. Nästa år testar jag nog med 135-140 grader sådär och ser hur det blir.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *