Fantastiska experter

Jag håller just nu på med ett gäng ganska nördiga artiklar för tidningen Ridsport. Nördiga artiklar kräver att man hittar riktiga experter, sådana där som är riktigt intresserade och engagerade i ett smalt ämne. Min uppgift är att prata med dem, ställa en massa frågor och förmedla deras kunskap till tidningens läsare på ett intressant och begripligt sätt, utan att tappa alltför mycket av djupet.

Jag har den här veckan pratat om stons äggstockar med veterinärerna och specialisterna Maria Svenson och Kerstin Darenius. Jag har även pratat springmask med Magdalena Haupt och hovens anatomi, hovväggar och avvikelser med hovslagaren Kristina Ahlén. Jag har dessutom flera möten och telefonsamtal inbokade med forskare på SLU angående flera olika specialområden och förbereder en riktigt nördig dressyrserie tillsammans med Olof Axelsson. Jag är så glad att alla dessa experter vill dela med sig av sin kunskap till mig och alla andra.

Idag ska jag träffa en helt annan typ av experter – jag ska föreläsa för blivande ingenjörer på ämnet ”Att skriva begripligt”. För dem har jag letat exempel och arbetsuppgifter i tekniktidningar. Även där konstaterar jag att det finns många duktiga experter och journalister som förmedlar expertkunskapen på ett begripligt och intressant sätt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *