Stranden igen

Idag åkte Arno och jag och vår kompis Monica till stranden. Arno har ju varit där en gång innan. Då red jag inte utan vi tog en promenad. Den här gången hade jag tänkt att rida.

Egentligen är det ganska bakvänt att göra såna här saker för första gången utan att hästen har sällskap av andra hästar. Men med Arno har jag gjort ett undantag. Han är så trygg i sig själv, och jag har många fler tillfällen att göra saker om vi kan göra saker ensamma.

Arno visade tydligt redan vid parkeringen att han tyckte det var jättespännande! Jag satt upp och han tvekade lite när han gick över sanddynerna för att gå ner till stranden. Men han var inte särskilt svårövertalad, och han är rätt rolig med sånt här. Även om han, precis som alla hästar, är vaksam på sånt som kan vara farligt så tar hans nyfikenhet snabbt över.

Väl nere på stranden tänkte jag börja med att rida en bit upp från havet, parallellt med stranden ett tag först. Arno tittade och tittade på havet, konstaterade att det kom en del vågor som var spännande, och när jag kände att han ville gå närmare och närmare fick han göra det.

Vi red en stund på den del av stranden där sanden var blöt, men dit vågorna inte gick upp, i alla fall inte särskilt ofta. Han slutade ganska snabbt reagera på vågorna och kunde till och med acceptera att hovarna blev blöta då och då. Vi provade lite trav, och när det fungerade bra provade vi även lite galopp.

Det blev en pyttekort filmsnutt också! Monica hade med sig båda sina hundar i koppel och hennes valp tyckte Arno var rätt läbbig, så hon hade fullt upp med dem, men lyckades ändå filma detta och ta de andra bilderna i inlägget.

Men Arno kunde inte sluta fascineras av havet, så jag lät honom stå och titta ut en stund. Plötsligt kände jag hur han bestämde sig, och jag tog tillfället i akt och frågade om han ville gå ut. Japp, sa han, och klev ut så långt att vattnet gick upp över carpus och haser. Vi gick där ute några steg, och Monica skrattade åt hur bra bakbensaktivitet han fick. Sedan gick vi upp, gick en bit på stranden, och sen gick vi ut i vattnet igen.

Efter drygt en halvtimme avslutade vi. Arno kändes väldigt nöjd och glad, och uppskattade att han fick beta en stund innan vi lastade. Det är klart vi ska ha picknick när vi är på stranden!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *