Ulrik och Xipo skjuter pilbåge

Ulrik har ju skjutit pilbåge ett tag, och idag var det dags för honom att ta nästa steg, att skjuta från hästryggen. Han hade bokat en heldagskurs på ÅB Horse Event för att få hjälp och lära sig grunderna.

Xipo fick börja med att gå ut i en hage full med maskrosor, och under tiden som husse fick lite teori och avsutten träning passade han på att mumsa så mulen blev gul.

Sen fick Xipo komma med in i ridhuset och titta på och lyssna lite på pilbågsljud. Det var inga större problem tyckte han, första gångerna ryckte han till lite, men värre än så var det inte. Vi fortsatte med att gå fram och tillbaka med husse bredvid. Husse sköt på målen under tiden han gick.

Efter lunch var det dags för uppsittning. Ulrik började med att skritta och skjuta på de båda målen som var uppställda med ungefär 30 meter emellan. Bara att hinna ladda om var en utmaning, men i skritt gick det riktigt bra. Sen testade de med lite trav och växlade sedan med trav och skritt och med att stå still och skjuta – allt för att inte lära in full fart utan träna på att Xipo skulle lyssna på vad Ulrik ville. Hans händer är ju förstås upptagna med pilbågen, så han måste rida helt utan tyglar. De testade även lite i galopp, och gick sen tillbaka till skritt för att inte lära in att fortare är bättre.

Som examensprov fick de sedan gå ut på utebanan och rida några vändor och skjuta där. Det gick verkligen jättebra! Ulrik kunde reglera tempot och byta gångart, även bryta av och sakta in utan problem, Xipo skötte sin del och Ulrik kunde fokusera på att skjuta. De var verkligen superduktiga!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *